HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
150.000 euro voor VoorleesExpress Overijssel
04-06-2014
Het Oranje Fonds heeft voor twee jaar een subsidie toegekend aan het taalbevorderingsproject.
150.000 euro voor VoorleesExpress Overijssel
De subsidie bestaat uit 100.000 euro voor het eerste jaar, met een optie op een tweede bedrag van 50.000 euro voor het tweede jaar. Mede dankzij deze subsidie kan het project in het reguliere werk van de Overijsselse bibliotheken worden opgenomen.

De VoorleesExpress stelt gezinnen in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren. Een vrijwilliger komt twintig keer op een vast moment in de week bij het gezin thuis om het voorleesritueel te introduceren. Kinderen komen daardoor meer in aanraking met taal en boeken. Ouders krijgen handvatten om na deze periode zelfstandig door te kunnen gaan met het stimuleren van de taalontwikkeling van hun kinderen.

Het initiatief wordt uitgevoerd door diverse organisaties in Nederland. In Overijssel is het project met steun van de Provincie Overijssel opgezet door het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken. De VoorleesExpress is inmiddels in vijftien gemeenten actief. Eind volgend jaar zullen naar verwachting alle Overijsselse bibliotheken aangesloten zijn.

De subsidie van het Oranje Fonds kan voor maximaal twaalf VoorleesExpresslocaties worden ingezet. Dat zijn Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Kampen, Losser, Raalte, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand, Wierden en Zwolle. De subsidie moet ervoor zorgen dat de VoorleesExpress na de projectperiode in het reguliere werk van de bibliotheken is opgenomen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie