HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Samenwerking Beeld en Geluid en Centrale Discotheek Rotterdam
06-06-2014
De nieuwe digitale muziekcatalogus muziek.beeldengeluid.nl voor publieke omroepen geeft toegang tot ruim 500.000 albums.
Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR) hebben voor de muziekcatalogus muziek.beeldengeluid.nl de handen ineen geslagen. Sinds 4 juni is de nieuwe muziekcatalogus beschikbaar voor de medewerkers van de publieke omroepen, zo wordt gemeld in een persbericht.

‘Via de catalogus zijn ruim 500.000 albums digitaal te beluisteren en te downloaden. Waar voorheen omroepmedewerkers alleen fysieke dragers (230.000) bij Beeld en Geluid konden lenen, wordt het beluisteren en bestellen via de nieuwe muziekcatalogus een stuk eenvoudiger.

Omdat de muziek nu digitaal beschikbaar is verdwijnt de fysieke uitleen van cd’s bij Beeld en Geluid en komen nieuwe releases veel sneller beschikbaar dan voorheen. Alle muziekgenres zijn via de catalogus beschikbaar: van pop, musical, kindermuziek en jazz tot klassiek en wereldmuziek. De collectie wereldmuziek is te vinden per land. Er zijn verschillende zoekmogelijkheden op bijvoorbeeld artiest, componist, werk, uitvoerenden en songtitel. Ook worden er thema’s uitgelicht. Zo wordt er aandacht besteed aan nieuwe releases en staan er regelmatig nieuwe series online waarmee in de diepte van de collectie gedoken wordt, zoals ‘”e tijdmachine”, “van eigen bodem” en “basiscollectie klassiek”.

De muziek kan kosteloos voor omroepprofessionals beluisterd worden en er kan per track, enkele tracks of een compleet album digitaal besteld worden. De bestelling wordt binnen enkele minuten geleverd in hoge kwaliteit in het door de bezoeker geselecteerde formaat - FLAC, WAV of MP3.’

De CDR is met zijn online platform Muziekweb.nl dé online muziekgids binnen het bibliotheeknetwerk. De CDR beheert en ontsluit daartoe een complete cd- en muziek-dvd-collectie.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie