HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Schiedam herdenkt Karin Visser
11-06-2014
Afgelopen zaterdag nam de Bibliotheek Schiedam met een herdenking in de Korenbeurs afscheid van jaar directeur-bestuurder Karin Visser (1954-2014), die op 3 juni jl. was overleden.
Op haar website schrijft de bibliotheek: ‘Met grote vakkundigheid, bevlogenheid en toewijding heeft Karin Visser gedurende de veertien jaar die zij directeur was, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de organisatie. Tot aan het eind van haar leven heeft zij richting gegeven aan het bedrijfsbeleid. Haar visie, zakelijke inzicht dat steeds van grote wijsheid getuigde en warme sympathie zullen wij, de medewerkers van de Bibliotheek Schiedam, missen.

Karin Visser kwam in november 2000 naar Schiedam om de bibliotheek, na een driejarig directeurloos tijdperk, nieuwe glans te geven. Na het opnieuw ‘inrichten’ van de bibliotheek, wat vier jaar heeft geduurd, kwam de grote finale in 2006 toen de toenmalige Stichting Bibliotheek Waterweg succesvol verzelfstandigde.

Vooruitlopend op het veranderende bibliotheeklandschap en de nieuwe informatiebehoeften heeft in 2012, onder leiding van Karin Visser, de Nieuwe Bibliotheek Schiedam vorm gekregen en is toegewerkt naar de toekomstbestendige bibliotheek waarin de klantwens en informatie, in de breedste zin des woord, centraal staan.

Karins daadkrachtige aanpak en behoefte om nieuwe concepten te ontwikkelen, heeft de Bibliotheek Schiedam in de jaren van haar leiderschap nog dichterbij de Schiedammers gebracht en maakt dat de informatie uit de collectie van de bibliotheeklocaties en de Bibliotheek op School maar ook de activiteiten zoals Boek&Bal Schiedam, Gesprek aan de Schie en de nog vele andere activiteiten voor jong en oud beschikbaar zijn en blijven.

Karin Visser was als sterke vrouw het eerste vrouwelijke lid van de Rotary Schiedam-De Veste en later zelfs de eerste vrouwelijke voorzitter. Daarnaast was zij de mede-oprichtster van het Schiedamse Vrouwen Platform, was ze betrokken bij het ontstaan van het Hospice in Vlaardingen, de OntdekSchiedam.nu-pas en is zij bestuurslid (geweest) van onder andere cultureel Magazine Musis en van de Stichting Primo die het verzelfstandigde openbaar onderwijs in Schiedam bestuurt.’

In een reactie op het overlijden schrijft de VOB namens haar leden, bestuur en medewerkers: ‘Met grote vakkundigheid, bevlogenheid en toewijding heeft Karin gedurende de 14 jaar dat zij directeur was van de Bibliotheek Schiedam een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de organisatie.

Onze gedachten gaan uit naar haar partner, haar dierbaren en naar de medewerkers van de Bibliotheek. We wensen hen het allerbeste in deze moeilijke tijd. Binnen de VOB zullen we Karin Visser missen.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie