HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Oss start project 'Wijsheid van verhalen'
12-06-2014
Volgende week start Bibliotheek Oss met 'Wijsheid van verhalen', een project waarbij tijdens acht bijeenkomsten de inspirerende kracht van verhalen centraal staat.
Aanleiding voor de reeks is het boek Kunst als therapie dat filosofen Alain de Botton en John Armstrong vorig jaar publiceerden. De Botton en Armstrong gaan uit van zeven functies van kunst: middel om ons geheugen te verbeteren; geeft hoop; bron van waardig verdriet; zorgt voor balans; is een leidraad voor zelfkennis; is een leidraad voor het uitbreiden van onze ervaring; helpt ons weer gevoelig te worden.
Deze functies zijn door Bibliotheek Oss ook toegepast op verhalen, waarbij in de verschillende bijeenkomsten van 'Wijsheid van verhalen' steeds wordt ingegaan op één van de zeven functies. Met de serie bijeenkomsten wil Bibliotheek Oss op zoek gaan naar verhalen die mensen in het leven inspireren, onder andere uitgaande van vragen als: Hoe helpen verhalen ons in het leven? Kunnen verhalen helpen om sterker in je schoenen te staan? Of om betere keuzes te maken?

'Wijsheid van verhalen' werd voorafgegaan door het project 'Wijsheid in crisistijd' en is enigszins vergelijkbaar met het project 'Lezers van Stavast' een initiatief van Hans van Duijnhoven, waarover in het meest recente nummer van Bibliotheekblad (nummer 6) een artikel is verschenen.

De acht bijeenkomsten van de groep (van maximaal 15 deelnemers) vinden vanaf 16 juni plaats.  


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie