HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Zuid-Kennemerland heropent vernieuwde vestigingen
16-06-2014
Op beide locaties wordt de heropening gevierd met een feestelijk programma.
Na een flinke tijd van verbouwen in de Bibliotheek Haarlem Centrum en de sluiting van een aantal weken van de Bibliotheek Bloemendaal, worden beide vernieuwde vestigingen aanstaande zaterdag 21 juni heropend, zo wordt op de website van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland bericht.

In de vestiging Bloemendaal wordt ’s ochtends door wethouder Jur Botter de heropeningshandeling verricht, in Bibliotheek Haarlem Centrum gebeurt dat ’s middags door wethouder Jack van der Hoek.

De bibliotheek: ‘De Bibliotheek Haarlem Centrum is de laatste jaren steeds meer een plek geworden voor ontmoeting, studie en kennisuitwisseling. De inrichting is vernieuwd en de collectie is nu verdeeld over verschillende “werelden”, voor zowel volwassenen als voor jeugd. Er zijn meer studieplekken, gratis WiFi, een Coffee-Star café met tijdschriften en loungebanken.

Daarnaast zijn er 3D-printers, iPads met een collectie van 5000 e-books en PressDisplay waar 1700 digitale kranten uit 92 landen in 48 talen gratis zijn te raadplegen. Op de multi touch-tafels kun je met meerdere mensen samen audiovisuele informatie zoals erfgoed bekijken en spelletjes doen. In het Medialab worden mediacursussen gegeven, bijvoorbeeld rond 3D printen. Het Medialab wordt ook verhuurd.

Op het NL-Plein op de eerste etage kun je Nederlands leren of je Nederlands verbeteren. Met diverse taalmethoden en boeken om te oefenen. Op de begane grond is een nieuw loket waarin allerlei aanbieders advies geven aan Bibliotheekklanten.

Ook in de Bibliotheek Bloemendaal is de inrichting compleet vernieuwd en is de collectie verdeeld over verschillende werelden. Er is zelfservice-apparatuur gekomen. Er zijn zitplekken, iPads, schermen met informatie en er is een multi touch-tafel. De inrichting is flexibel waardoor het nu ook mogelijk is om kleine voorstellingen te geven in de Bibliotheek of groepen te ontvangen.’

In de Bibliotheek Bloemendaal zijn er de 21ste vanaf 10.00 uur doorlopend activiteiten: een workshop vlinders haken door de Haakbrigade, een demonstratie van de aanwezige iPads en multi touch-tafel, de kick off van het programma Beestachtig Zomerlezen, en er zijn rondleidingen door de nieuwe Bibliotheek.

In Haarlem beginnen de doorlopende activiteiten om 14.00 uur: een demonstratie 3D-printen, presentatie multi touch-tafels, iPadcafé, bezichtigen NL Plein & Medialab met voorproefje van workshops en het mediaspreekuur, alsmede rondleidingen door de nieuwe bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie