HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe naam voor Hart van Zwolle
20-06-2014
De nieuwe cultureel-maatschappelijke organisatie van de Bibliotheek Zwolle, kunstencentrum Muzerie en Kunst&Zo gaat de Stadkamer heten.
Na onderzoek en een peiling onder de Zwolse bevolking kwam deze naam als beste naam uit de bus, zo is via een persbericht bekendgemaakt. Ruim veertig Zwollenaren reageerden op de oproep voor een nieuwe naam. Hoewel de uiteindelijke naam er niet bij zat, leverden de indieners een waardevolle bijdrage aan de zoektocht. De ene suggestie leidde naar een volgende en uiteindelijk tot de gekozen naam: Stadkamer.

Tot nu toe was de nieuwe organisatie, die per 1 januari 2015 operationeel is, bekend als ‘Hart van Zwolle’. Maar een dergelijke nieuwe inspirerende, innovatieve, culturele en maatschappelijke organisatie verdiende een nieuwe naam, aldus directeur Astrid Vrolijk-de Mooij. ‘In de Stadkamer staan verleiden, verbinden en vernieuwen centraal. Want wij geloven in een organisatie waarin Zwollenaren hun kennis kunnen delen, waar men elkaar kan ontmoeten en waar men geïnspireerd kan raken. Natuurlijk kunnen mensen nog steeds bij ons terecht voor het lenen of lezen van een boek, maar er kan straks zoveel meer.’

De verwachting is dat de Stadkamer vanaf de tweede helft van 2016 haar deuren opent in het voormalige GGD-gebouw aan de Zeven Alleetjes. Tot die tijd zijn de drie organisaties gehuisvest in het huidige pand van de Bibliotheek Zwolle aan de Diezerstraat 80. De medewerkers van Muzerie en Kunst&Zo zullen deze zomer verhuizen maar zijn voorlopig nog te bereiken onder hun huidige telefoonnummers en mailadressen.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie