HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Groen licht fusie Zeeuwse Bibliotheek en Scoop
23-06-2014
De provincie is akkoord gegaan met de voorgestelde overgangsregeling.
De fusie van de Zeeuwse Bibliotheek en het instituut voor sociale en culturele ontwikkeling Scoop kan eindelijk haar beslag krijgen. De PZC bericht dat de provincie akkoord is gegaan met de door de beide directies voorgestelde overgangsregeling. De kosten daarvan zijn 4,5 miljoen euro, minder dan de helft van de eerder geschatte ‘frictiekosten’ (voor onder meer de financiering van een sociaal plan) van zeker 10 miljoen euro, een bedrag dat de provincie niet van zins was te betalen.

De fusie kwam een halfjaar geleden zelfs nog even ter discussie te staan, vanwege de hoge frictiekosten, de problemen tussen de fusiepartners en de weerstand onder het personeel. Er ontstond echter uiteindelijk binnen Provinciale Staten geen meerderheid voor het geheel afblazen van de fusie.

Met de bereikte oplossing zal de oorspronkelijk voor 1 januari van dit jaar bedoelde fusie precies een jaar later plaatsvinden. Per januari 2015 gaan bibliotheek en onderzoeksinstituut samen verder als Kenniswerkplaats Zeeland, een samengaan dat ten koste gaat van 23 tot 26 arbeidsplaatsen. Het nieuwe instituut zal vanaf 2016 jaarlijks 2 miljoen euro moeten gaan bezuinigen, met name door meer geld zelf binnen te halen buiten de subsidies om, zo meldt Omroep Zeeland.

Het voorstel wordt op 4 juli behandeld door Provinciale Staten.

Zie ook de eerdere berichten over de fusie, hier, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie