HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
BoekStart in de Kinderopvang bij Bibliotheek aan de Vliet
25-06-2014
De bibliotheek sloot hiervoor een overeenkomst met drie kinderopvangorganisaties.
BoekStart in de Kinderopvang bij Bibliotheek aan de Vliet
Afgelopen maandag 23 juni vond in Kinderdagverblijf Piggelmee in Leidschendam de ondertekening plaats van de samenwerkingsovereenkomst BoekStart in de Kinderopvang, waarbij de Bibliotheek aan de Vliet en de kinderopvangorganisaties Vlietkinderen, Dak kindercentra en Stichting Rijswijkse Kinderopvang afspraken dat de bibliotheek ondersteuning zal gaan verlenen bij het opzetten en beheren van BoekStart.

BoekStart in de Kinderopvang, onderdeel van het programma Kunst van Lezen en mogelijk gemaakt door een startsubsidie van Stiching Lezen, is een vervolg op BoekStart voor baby’s, dat al enkele jaren succesvol draait in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. De doelstellingen ervan zijn: stimuleren van kijk- en leesgedrag bij (zeer) jonge kinderen, vergroten van de betrokkenheid van ouders bij de leesontwikkeling van hun kind en versterken van de samenwerking tussen bibliotheek en kinderopvang.

Bij BoekStart in de kinderopvang wordt, in samenwerking met de kinderopvangorganisaties, een stimulerende leesomgeving gemaakt voor kinderen van 0-4 jaar. Alle kinderen die gebruikmaken van de kinderopvang worden gratis lid van de bibliotheek. De zes deelnemende locaties beschikken over een goed gevulde boekenkast met mooie prentenboeken, voorleesboeken en kijkboeken. De bibliotheek verzorgt voor de pedagogisch medewerkers een scholing op het gebied van interactief voorlezen. Per locatie leidt de bibliotheek één medewerker op tot voorleescoördinator.

Na het officiële deel gaven medewerkers van ‘Wapperkids’ een demonstratie hoe je interactief kunt voorlezen met gebaren.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie