HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Letterkundig Museum en Huygens Instituut starten programma om literair erfgoed online toegankelijk te maken
26-06-2014
Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW) en het Letterkundig Museum gaan Nederlandstalig literair erfgoed toegankelijk maken via een online platform.  Het is de bedoeling dat het platform eind 2015 wordt gelanceerd.
Het Letterkundig Museum stelt in een persbericht dat beide organisaties de krachten bundelen om 'op innovatieve wijze grote en kleine verhalen uit de literatuur te vertellen'. Op het platform zullen de resultaten van wetenschappelijk onderzoek 'op een inspirerende en creatieve manier' worden vertaald. Het programma, dat gericht is op zowel wetenschappers als het brede publiek, gaat dit jaar van start dankzij een subsidie van het Mondriaan Fonds.

Het Letterkundig Museum meldt verder over het platform: 'Het platform wordt een interactieve omgeving waar het literaire erfgoed in een verrassend perspectief wordt getoond, toegankelijk is en gelezen kan worden. De site biedt een veelkleurige staalkaart van grote en kleine, bekende en minder bekende momenten uit de literatuurgeschiedenis, die elk vanuit een eigen creatieve invalshoek tot leven worden gebracht. Bezoekers van het platform kunnen vragen stellen, discussies voeren en actief deelnemen aan de ontsluiting van het literaire erfgoed door middel van crowd sourcing. Aan de hand van de literaire schatten die het Letterkundig Museum bewaart, gecombineerd met het onderzoek dat het Huygens ING uitvoert, willen beide instellingen het literaire verleden laten spreken en van context voorzien.'


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie