HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Giessenlanden krijgt bibliobus Karmac
27-06-2014
Vooralsnog gedurende een jaar zal de bus de dorpen in de gemeente aandoen.
Met ingang van 1 januari 2015 zal Karmac Bibliotheek Services uit Lelystad met een bibliobus de uitleenfunctie van het bibliotheekwerk in de gemeente Giessenlanden gaan verzorgen, zo is via een persbericht bekendgemaakt. Tijdens een proefperiode die een jaar duurt zal de bibliobus alle dorpen in de gemeente aandoen.

Manager Karmac Theo Doreleijers: ‘We werken nu, in opdracht voor gemeenten en bibliotheken, in elf gemeenten en bieden onze bibliotheekdiensten op ruim 60 locaties aan inwoners in een veertigtal steden en dorpen aan. Karmac is met meerdere gemeenten in gesprek en in onderhandeling is over het overnemen van de rol van bibliotheken.
 
'Wij handelen nu eenmaal vanuit de visie dat de bibliotheek onmisbaar is voor de jeugd en senioren als het gaat om de mogelijk tot het vergaren van kennis en dat het van groot belang is om dit dicht bij huis te kunnen doen. Naast de bibliobus, die zeer geschikt is voor inzet in gemeenten met veel dorpen en woonkernen, bieden wij immers ook diensten aan voor vestigingen en kunnen wij de uitleenfunctie zo nodig ook in zijn geheel overnemen. Als het beschikbare budget dat toelaat, kunnen wij bovendien voor een aantrekkelijke prijs ook andere bibliotheekdiensten leveren’, aldus Doreleijers.

Zie ook de eerdere berichten over Karmacbibliotheken, hier, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie