HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Toename reserveringen Drentse bibliotheken
30-06-2014
De efficiënte manier van werken maakt dat de tarieven voor de klant gelijk konden blijven.
Het aantal reserveringen in de Drentse bibliotheken is de afgelopen jaren explosief gestegen, zo bericht Biblionet Drenthe. ‘Vanaf 2009 konden bibliotheekleden materialen van de Drentse bibliotheken gratis reserveren, ongeacht waar ze lid zijn. Sinds dat moment is het aantal reserveringen enorm toegenomen. En ook nu blijft de vraag naar traditionele boeken groot, zelfs met het grotere aanbod van e-books in bibliotheken.’

Er wordt ook extra gereserveerd door het aanbod van actuele titels en de zichtbaarheid daarvan in de catalogus. Vorig jaar werden 65.000 materialen meer dan 300.000 keer gereserveerd. Sommige van de ruim 5000 titels werden meer dan tien keer gereserveerd, zoals Stoner (John Williams) en Dit zijn de namen (Tommy Wieringa).

Klanten kunnen hun boeken, tijdschriften, dvd’s et cetera digitaal, vanuit huis, reserveren. Biblionet Drenthe verzorgt het ICT-systeem en het transport tussen de bibliotheken. Van alle reserveringen in Drenthe wordt 99% geleverd door een bibliotheek uit de provincie, 80% daarvan binnen een week.

De toename van het aantal reserveringen heeft er niet toe geleid dat klanten extra zijn gaan betalen. Door efficiencymaatregelen te nemen heeft men de abonnementstarieven laag kunnen houden. De efficiency zit hem onder meer in het vooraf sorteren van de gereserveerde materialen in de bibliotheken, waardoor het aantal logistieke handelingen bij Biblionet Drenthe kan worden teruggebracht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie