HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe prijs voor innovatie in de informatiebranche: IVI Award
01-07-2014
Dit najaar zal voor het eerst de Innovatie voor Informatie Award worden uitgereikt, de IVI Award. De IVI Award is een nieuwe prijs bedoeld om innovatie in de informatiebranche in de meest brede zin te stimuleren. 
Voor de IVI Award komen in aanmerking initiatieven in zowel openbare, onderwijs- en speciale bibliotheken en archieven, mits deze een openbaar karakter hebben. Het gaat om innovaties op elk gebied: zowel technisch als sociaal, zolang ze maar ten goede komen aan het publiek. 

De jury van de IVI Award bestaat uit: Bas Savenije (Koninklijke Bibliotheek) Edwin Mijnsbergen (M I Webwerk), Valentine van der Lande (internet entrepreneur) en Peter Gorgels (Rijksmuseum).

Met de uitreiking van de prijs worden volgens de initiatiefnemers twee doelen beoogd:
  • Organisaties in de informatiebranche aanmoedigen om vernieuwende activiteiten te ontplooien, om werk te maken van innovatie.
  • Organisaties in de informatiebranche inspireren en op ideeën brengen rond innovatieve toepassingen die ook voor hen bruikbaar kunnen zijn.
De IVI Award is een initiatief van de Stichting Innovatie voor Informatie, die in mei 2014 is opgericht met als doel het bevorderen van innovatie in de informatiebranche in de meest ruime zin, en waarvan het bestuur bestaat uit Esther Wijnberg, Jeanine Deckers, Huub van Dommelen, Frank Huysmans en Bart Drenth. De stichting is in eerste instantie het initiatief van Huub van Dommelen van WebbiebNL en heeft vooralsnog als primaire doel het organiseren van de prijs.

De IVI Award bestaat uit 12.500 euro aan innovatiesupport. De Award zal worden uitgereikt tijdens het KNVI-congres op 18 november a.s. Om voor deze prijs in aanmerking te komen kunnen organisaties zichzelf (of anderen) aanmelden via de website www.iviaward.nl. Voor informatie over inschrijven, zie hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie