HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Studiedag 'De kracht van verhalen'
03-07-2014
De Noord Oost Brabantse Bibliotheken (NOBB) organiseren op 30 september een landelijke studiedag over het belang van verhalen.
NOBB schrijft over deze studiedag, getiteld 'De kracht van verhalen', bij wjize van toelichting: 'In een tijd waarin er steeds meer geschreven wordt over het belang van verhalen, is het essentieel om de rol van de openbare bibliotheek hierin te gaan onderzoeken. Daarom hebben de Noord Oost Brabantse Bibliotheken het initiatief tot deze landelijke studiedag genomen. Verhalen worden hierbij ruim opgevat. Niet alleen fictieve verhalen, maar ook verhalen als wenkend perspectief; verhalen als leidraad voor ons denken en handelen in de 21e eeuw. Hoe kunnen openbare bibliotheken de kracht van het verhaal nog meer gaan inzetten in een toekomst waarin het uitlenen niet meer de corebusiness van de bibliotheek zal zijn? Hierover zullen tips en handreikingen worden gegeven.
De sprekers op de studiedag zullen in hun pleidooi over de kracht van verhalen steeds een link maken met de openbare bibliotheek. Hoe kunnen openbare bibliotheken de kracht van het verhaal nog meer gaan inzetten in een toekomst waarin het uitlenen niet meer de corebusiness van de bibliotheek zal zijn?'

Sprekers tijdens de dag zijn onder anderen Christien Brinkgreve, auteur van het boek Vertel : over de kracht van verhalen, Jeroen Vanheste docent filosofie en literatuur aan de Open Universiteit en auteur van onder andere De Wijsheid van de RomanJoke Hermsen, schrijfster en filosofe en lid van de Commissie Cohen over de toekomst van de openbare bibliotheek, Jan van Bergen en Henegouwen, Beste Bibliothecaris 2013.

Voor meer informatie, zie de website van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie