HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Dirk Nijdam algemeen directeur Groninger Forum
10-07-2014
Per 1 oktober wordt Dirk Nijdam benoemd tot algemeen directeur van het Groninger Forum op fulltime basis. Nijdam was al sinds april 2013 in dienst als directeur a.i voor twee dagen per week. 
Dirk Nijdam realiseerde in de afgelopen periode 'een reorganisatie en inhoudelijke koerswijziging', aldus het Groninger Forum. Nijdam is op dit moment ook nog directeur van Marketing Groningen. Per 1 oktober legt hij die functie neer.

Tegenover het Dagblad van het Noorden stelt Nijdam dat de afgelopen maanden veel energie is gaan zitten in nadenken over de inrichting van het nieuwe gebouw en uitleg over de richting die het Forum op wil. 'Nu wordt het echt tijd dat mensen concreet te weten komen wat ze straks gaan zien,' aldus Nijdam, die aangeeft veel aandacht te willen besteden aan de openingstentoonstelling. 

Het is de bedoeling dat het Groninger Forum, dat een tumultueuze ontstaansgeschiedenis kent, in 2017 zijn deuren opent. Het moet 'een publieke voorziening met landelijke uitstraling' worden, 'een huis van verhalen dat voor iedereen toegankelijk is, een spectaculair gebouw waar verdieping en interactie hand in hand zullen gaan met vermaak en ontspanning, een ontmoetingsplek voor Groningers en niet-Groningers'. In het Groninger Forum worden verschillende instellingen samengebracht, waaronder behalve de Bibliotheek Groningen ook filmtheater ForumImages, Debatcentrum Dwarsdiep, Volksuniversiteit en het Nederlands Stripmuseum.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie