HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuw bibliotheeksysteem Bibliocenter
11-07-2014
Brocade Library Services was voorheen alleen in België en Zuid-Afrika in gebruik.
Op maandag 30 juni heeft Bibliocenter als eerste bibliotheek in Nederland het nieuwe bibliotheeksysteem Brocade Library Services van CIBLIS in gebruik genomen, zo wordt via een persbericht gemeld. Het systeem is in België en Zuid-Afrika al enige tijd in gebruik en werd in de voorbije maanden uitgebreid met Nederlandse functionaliteiten.

Het voorbereidingstraject heeft voor Bibliocenter meer dan een jaar in beslag genomen, inclusief de inventarisatie van de wensen en eisen, de keuze voor de Belgische leverancier CIBLIS, de aanpassingen van de software aan de specifieke Nederlandse situatie en de implementatie.

Daarbij hebben het projectteam en de ontwikkelaars van CIBLIS intensief samengewerkt bij de inrichting van het nieuwe systeem en de conversiespecificaties. Veel aandacht is uitgegaan naar de specifieke wensen van Bibliocenter, uitgebreide trainingen voor het personeel en een soepele conversie. Belangrijke eisen voor Bibliocenter waren stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid van de leden- en financiële administratie, rationeel collectiebeheer en een goede besteladministratie, maar ook uitgebreide rapportagetools en aansluiting bij landelijke digitale bibliotheekdiensten.

Voorafgaand aan de ingebruikname op 30 juni werden alle 25 vestigingen van Bibliocenter enkele dagen gesloten voor de eigenlijke conversie. In de komende periode zullen de mogelijkheden van het systeem in samenspraak met de leverancier worden getest en eventueel bijgesteld.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie