HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Internationale architectuurprijs voor bibliotheken
15-07-2014
Het Danish Agency for Culture en Schmidt Hammer Lassen architects hebben een nieuwe architectuurprijs in het leven geroepen, de ‘Public Library of the Year Award’, die voor het eerst zal worden uitgereikt tijdens de komende IFLA-conferentie in augustus in Lyon.
De prijs staat open voor openbare bibliotheken van over de hele wereld die geopend zijn in de periode tussen 1 januari 2012 en 16 juni 2014.

De prijs is door het Danish Agency for Culture in het leven geroepen in het kader van het programma Model Programme for Public Libraries, dat gemeentes wil stimuleren de openbare bibliotheek van de toekomst te ontwikkelen. Dit programma wil gemeenten inspirerende voorbeelden ('cases') bieden van vernieuwende bibliotheken en een impuls geven aan het debat over de transformatie van bibliotheken. Tot de genoemde cases behoren onder andere de nieuwe bibliotheek Almere, de OBA, Tweede Verdieping Nieuwegein, Floriande Haarlemmermeer en Boekenberg Spijkenisse. Verder worden ook voorbeelden in Finland, Denemarken en Zweden genoemd. Het programma kent aan de architectuur een belangrijke rol toe in het kader van het transformatieproces van bibliotheken, reden voor het in het leven roepen van de prijs.

Aan de Public Library of the Year Award, die uitgereikt zal worden tijdens de IFLA-conferentie, is een geldbedrag verbonden van 25.000 Deense kronen (ca 3350 euro).  De prijs wordt uitgereikt op 17 augustus tijdens de sessie over het project 1001 libraries to see before you die.

Nominaties voor de award kunnen nog tot 3 Augustus worden ingediend. Nominaties kunnen worden ingediend door gemeenten. Zie voor meer informatie over de prijs en de criteria voor deelname, hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie