HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Rotterdam: weg vrij voor normaliseren relaties met gemeente
21-07-2014
‘De weg is vrij voor het normaliseren van de onderlinge relaties en het maken van nieuwe toekomstplannen.’ Dat zegt Gert Staal, directeur van Bibliotheek Rotterdam, desgevraagd in commentaar op de brief van B&W d.d. 16 mei 2014 aan de gemeenteraad.
Staal meldt dat ‘het hete hangijzer de waardering van de Materiële Vaste Activa (MVA) was, die niet volgens de regelen der kunst liep’, maar dat ‘de discussie over de waarde van die MVA inmiddels achterhaald is, omdat een extern bureau momenteel de waarde ervan onderzoekt.’
Hij zegt ook dat het nieuwe college van B&W het aanbod van het oude college gestand heeft gedaan.

Bibliotheekblad.nl maakte 3 juli melding van het feit dat gemeente en bibliotheek het nog niet eens waren over de financiële claims van de bibliotheek na de verzelfstandiging, die volgens de bibliotheek onzorgvuldig verlopen is. Bibliotheek en gemeente werden het er over eens een onafhankelijke derde, accountantsbureau KPMG, een onderzoek te laten doen.

Gert Staal vertelt dat het KPMG-rapport de bibliotheek geheel gelijk heeft gegeven over de financiële afwikkeling van de verzelfstandiging. ‘Daarmee zegt KPMG dat o.m. de negatieve vermogenspositie en het ontbreken van de MVA op de balans van de stichting moeten worden gecorrigeerd met in totaal 14 miljoen euro. De Raad van Toezicht en de directie konden nog niet instemmen met het volledige aanbod, omdat de waardering van de MVA geen goedkeuring kon wegdragen van de accountant. Op alle overige aspecten waren gemeente en bibliotheek het inmiddels al eens geworden’, aldus Staal, die daaraan toevoegt dat de discussie over de MVA inmiddels achterhaald is omdat de waardering van de MVA thans wordt uitgevoerd door een extern bureau.

Eerdere berichten over bibliotheek en gemeente Rotterdam verschenen op 20 februari, 27 februari en 3 juli.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie