HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Arnhem en Volksuniversiteit willen fuseren
21-07-2014
De Bibliotheek Arnhem en de Volksuniversiteit Arnhem, beide gevestigd in Rozet, hebben het voornemen uitgesproken samen te gaan.
De Volksuniversiteit Arnhem gaat een onderdeel vormen van de bibliotheek, maar behoudt haar naam en identiteit, zo meldt de Gelderlander. De fusie moet in het najaar of begin 2015 rond zijn en zal geen personele gevolgen hebben, aldus de Gelderlander.

Bibliotheek Arnhem noemt op haar website drie belangrijke overwegingen van de twee organisaties voor het samengaan:
  • Beide bieden binnen het kader van ‘Een leven lang leren’ een breed aanbod van informatieve, educatie en culturele activiteiten die elkaar naadloos aanvullen.
  • Samen vormen de organisaties een krachtiger speler binnen het domein van de non-formele volwasseneneducatie in Arnhem e.o. en samen zal het bereik nog groter zijn.
  • De organisaties passen goed bij elkaar. Ze dragen dezelfde kernwaarden hoog in het vaandel: laagdrempeligheid, persoonlijke groei, het ontmoeten, sociale participatie en de betaalbaarheid van hun diensten.
De bibliotheek noemt drie uitgangspunten voor het samengaan: behoud van identiteit en eigenheid van de functie Volksuniversiteit als uniek merk; continuïteit van het werk voor de medewerkers van de Volksuniversiteit en Bibliotheek Arnhem die actief zijn binnen het domein van ‘Een leven lang leren’; een financieel gezonde basis voor het samengaan en een efficiënte bedrijfsvoering.

Volgens directeur Ria Oudega van Bibliotheek Arnhem heeft de komst van Rozet, in september vorig jaar, de fusie tussen beide organisaties versneld. 'Dat we in hetzelfde gebouw zitten, heeft zeker geholpen,' aldus Oudega in de Gelderlander.

Het proces van samengaan krijgt in de komende maanden zijn beslag. Er wordt een commissie geïnstalleerd, bestaande uit vertegenwoordigers van beide organisaties, die het integratieproces van de Volksuniversiteit en de Bibliotheek Arnhem zal monitoren.

Onlangs ging ook de Volksuniversiteit Hellevoetsluis samen met Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta (BZHD). Vanaf 17 juli 2014 gaat de Volksuniversiteit Hellevoetsluis verder als educatieve tak van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. 

Door gezamenlijk op te trekken als één organisatie worden krachten gebundeld, wordt er gezamenlijk geprogrammeerd en kunnen sterke kanten van beide organisaties zo efficiënt mogelijk worden ingezet, aldus Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Met de fusie is ook de nieuwe website www.leerenbeleef.nl gelanceerd, waar een overzicht wordt geboden van alle informatie over cursussen, activiteiten en excursies en waar plaatsen gereserveerd kunnen worden. Door de samenvoeging van Volksuniversiteit Hellevoetsluis en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta is het aanbod van cursussen en activiteiten flink uitgebreid, aldus de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie