HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Oud-bibliothecaris schrijft literaire thriller
14-08-2014
In oktober verschijnt Aquamarijn, een literaire thriller van de hand van Lilian Schneider, in een vorig leven werkzaam als bibliothecaris.
Lilian Schneider was eerder werkzaam bij de Bibliotheek Delfzijl en daarna in Zaanstad als specialist cultuur. Tegenwoordig vult ze haar dagen met schrijven. Op 19 oktober debuteert Schneider met de psychologische thriller Aquamarijn. Eerder publiceerde zij enkele korte verhalen in tijdschrijften als Linda en Flair en schreef ze mee aan Overgave van Elle van Bohemen.

Aquamarijn
De bibliotheek speelt als locatie een bescheiden rol in Aquamarijn, dat zich afspeelt in Groningen en Bergen aan Zee. Met name de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat in Groningen komt enkele keren voor in het boek, onder andere omdat het hoofdpersonage steeds gemaild wordt vanaf een computer die zich daar bevindt.

Aquamarijn verschijnt in oktober bij uitgeverij Passage.

Lilian Schneider is niet de eerste (oud-)bibliothecaris die zich op het schrijverspad waagt, zo verscheen vorig jaar bijvoorbeeld de derde thriller van bibliothecaris Jet van Vuuren.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie