HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VakantieBieb populair bij de jeugd
14-08-2014
Deze zomer werden reeds 300.000 jeugdtitels gedownload met de VakantieBieb-app, zo meldt Stichting Bibliotheek.nl (BNL).
VakantieBieb populair bij de jeugd
De nieuwe editie van de VakantieBieb-app is vanaf 1 juli te downloaden. De VakantieBieb biedt in 2014 naast leesboeken (romans, thrillers en jeugdboeken) voor het eerst ook tijdschriften, reis- en talengidsen en een zakboek met medische termen in allerlei talen.

Op circa 1500 basisscholen zijn dit voorjaar ansichtkaarten uitgedeeld, om zo kinderen (en hun ouders) te stimuleren om ook tijdens de vakantie te lezen met de VakantieBieb, zo meldde BNL 1 juli. Kinderen kunnen meedoen met een win-actie. Inmiddels hebben honderden kinderen vanaf hun vakantieadres meegedaan aan deze actie. Zo vertellen zij op de kaarten welk boek zij gelezen hebben en wat zij ervan vinden.
Zomerlezen helpt om het leesniveau van kinderen op peil te houden, reden voor veel scholen de VakantieBieb onder de aandacht te brengen bij ouders, aldus BNL.

Diederik van Leeuwen, directeur BNL, stelt in het persbericht: 'Dat het lezen van kinderboeken weer populairder wordt bleek recent uit cijfers van de VOB; niet verwonderlijk dat kinderen ook steeds meer digitaal gaan lezen gezien het gemak waarmee zij met tablets en smartphones omgaan. Je wordt toch blij van de reactie van een 9-jarig meisje dat vertelt dat ze "dislexi" heeft maar toch graag leest en genoten heeft van het Leven van een loser uit de VakantieBieb. Daar doen we het voor.'

De top 5 van jeugdtitels die het meest met de app zijn gedownload ziet er als volgt uit:
  • Het leven van een loser (Jeff Kinney)
  • De regels van Floor (Marjon Hoffman)
  • De verschrikkelijke badmeester (Jozua Douglas)
  • Hup Fien! (Harmen van Straaten)
  • De wilde Kippen Club (Cornelia Funke)
VakantieBieb is een app met een selectie van titels die alleen tijdens de vakantieperiodes beschikbaar zijn. De app wordt aangeboden met ingang van de zomer van 2013. Het aanbod wisselt per vakantieperiode. Als de boeken eenmaal zijn gedownload is er geen internetverbinding meer nodig om de boeken te kunnen lezen. De titels op de app zijn gratis beschikbaar voor zowel leden als niet-leden van bibliotheken.De VakantieBieb-app is nog tot en met 31 augustus beschikbaar in de App Store of Google Play Store.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

C.Stevens ProBiblio
15-8-2014 09:09
Kinderen kunnen voortaan via www.boekenbabbels.nl hun persoonlijke reacties op gelezen boeken geven! 
Neem een kijkje en gebruik voortaak BoekenBabbels
bij allerlei acties en projecten.


Karen Bertrams | ProBiblio
kbertrams@probiblio.nl

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie