HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
OBA opent servicepunten in buurtcentra
14-08-2014
Op 1 september opent de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) in verschillende buurtcentra in Amsterdam-centrum zogeheten 'Bibliotheekservicepunten'.  
Deze service maakt het buurtbewoners die niet zelf naar een bibliotheek kunnen gaan vanwege bijvoorbeeld beperkte mobiliteit, makkelijker om toegang te krijgen tot materialen van de OBA. Een Bibliotheekservicepunt biedt een leestafel met de nieuwste kranten en tijdschriften, waar iedereen gebruik van kan maken. Daarnaast is het voor mensen met een geldige OBA Leenpas, Leenpas+ of Vriendenpas in vijf van de zes centra mogelijk om boeken te reserveren. Op tijden dat het bibliotheekservicepunt (BSP) geopend is, kunnen zij daar assistentie van een medewerker van het servicepunt bij krijgen. Deze boeken kunnen vervolgens in het servicepunt worden opgehaald en teruggebracht, zo meldt de OBA in een persbericht.

De servicepunten zijn er mede gekomen op instigatie van de SP, die in oktober 2012 een voorstel indiende voor het in het leven roepen van dergelijke punten, omdat sinds het najaar van 2012, met de sluiting van vestiging Pintohuis, de centrale op het Oosterdokseiland nog de enige bibliotheek van het stadsdeel is. Stadsdeel Centrum heeft daarop besloten voor 2014 een subsidie voor de bibliotheekservicepunten beschikbaar te stellen. SP-fractievoorzitter in Centrum, Nelly Duijndam, toonde zich in juni 2013 in Het Parool tevreden met de plannen: 'In een tijd waarin steeds meer buurtvoorzieningen verdwijnen, krijgt centrum er nu een aantal bij!'
Het gaat om bibliotheekservicepunten in zes buurtcentra, aldus het persbericht van de OBA.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie