HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
SIOB organiseert congres 'Collectie Nederland in Context'
23-08-2014
Op 8 oktober organiseert het SIOB in samenwerking met andere organisaties het congres ´Collectie Nederland in Context´, waar de ontwikkelingen op het gebied van de Collectie Nederland aan bod zullen komen.
Tijdens het congres staan de laatste ontwikkelingen rondom de drie thema’s collectiebeleid, contextualisering en co-creatie centraal. Sprekers van binnen en buiten de bibliotheeksector laten hun licht schijnen over relevante ontwikkelingen op het gebied van de Collectie Nederland. Naast een plenair ochtendprogramma zijn er in de middag interactieve deelsessies rondom bovengenoemde drie thema’s.

Het SIOB meldt over het congres onder meer: 'De bibliotheeksector is in beweging door verschillende maatschappelijke ontwikkelingen zoals digitalisering, innovatie, burgerparticipatie en bezuinigingen. Deze ontwikkelingen hebben impact op de positie van openbare bibliotheken en leveren (nieuwe) uitdagingen en vraagstukken op die om oplossingen vragen. Oplossingen die we met elkaar bespreken in dit congres. Zo heeft de totstandkoming van de digitale bibliotheek gevolgen voor het collectiebeleid binnen de bibliotheeksector. En ook in de nieuwe Bibliotheekwet, die de openbare bibliotheken een toekomstbestendig kader moet bieden, speelt het (digitale) collectiebeleid een belangrijke rol.'

Voor meer informatie, zie de website van het SIOB.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie