HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Lotte Sluyser wordt nieuwe directeur Nederlands Uitgeversverbond
28-08-2014
Lotte Sluyser vertrekt bij Bibliotheek Zuid-Kennemerland om directeur te worden van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV). Het Algemeen Bestuur van het NUV heeft Lotte Sluyser met ingang van 1 november 2014 benoemd tot de nieuwe directeur van het NUV.
Lotte Sluyser wordt nieuwe directeur Nederlands Uitgeversverbond
Lotte Sluyser wordt daarmee de opvolger van Geert Noorman, die op 1 januari 2009 aantrad als directeur van het NUV. Voordat ze in dienst trad bij Bibliotheek Zuid-Kennemerland was Sluyser werkzaam in de uitgeefsector, onder andere in verschillende functies bij Reed Elsevier.

Sluyser begon in januari 2009 als directeur/bestuurder van de Bibliotheek Haarlem en omstreken, die in 2013 met de Bibliotheek Duinrand fuseerde tot de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, met vestigingen in de gemeentes Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Hillegom, Zandvoort en Spaarndam.  Bibliotheek Zuid-Kennemerland stelt in een persbericht onder andere: 'Onder leiding van Sluyser is de Bibliotheek gemoderniseerd. De meeste vestigingen zijn opnieuw ingericht en in Haarlem werd de Bibliotheek op het station gelanceerd. De automatisering is sterk toegenomen en het e-book aanbod bestaat uit duizenden titels. Het aantal leden, uitleningen en bezoekers nam toe. Jaarlijks organiseert de Bibliotheek honderden culturele, educatieve en maatschappelijke activiteiten.'
Sluyser is verder onder andere lid van de Inkoopcommissie Digitale Content van de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB), in welke hoedanigheid ze mede betrokken was bij onderhandelingen met uitgevers over het aanbieden van e-content door bibliotheken.

NUV-voorzitter Loek Hermans stelt in een persbericht: ‘Het NUV en zijn Algemeen Bestuur zijn zeer verheugd met de benoeming van Lotte Sluyser. Wij zien in haar een ervaren bestuurder met een bindend vermogen, bij wie dienstverlening hoog in het vaandel staat. Daarnaast heeft ze in haar eerdere functies herhaaldelijk aangetoond op innovatieve en creatieve wijze te anticiperen op het veranderende medialandschap. Dit zijn eigenschappen die van grote waarde zijn voor het NUV en onze leden.’

Bibliotheek Zuid-Kennemerland laat weten dat er een opvolger voor Sluyser wordt gezocht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie