HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
SIOB roept op tot indienen voorstellen Nationale Bibliotheekcongres
28-08-2014
Het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) roept belangstellenden op voorstellen in te dienen voor het Nationale Bibliotheekcongres dat de organisatie op 10 december samen met de VOB en BNL organiseert.
Het SIOB stelt in een persbericht:  'We maken graag samen met u het programma voor het congres zodat deze aansluit bij de actualiteit en de behoefte van onze sector. Daarom vragen we om uw inbreng. Welke onderwerpen moeten zeker aan bod komen en welke sprekers mogen er wat u betreft niet ontbreken? Laat het ons weten! Alles mag. Alles kan. Zolang het voorstel maar innovatief, creatief en inspirerend is. Zo wordt Het Nationale Bibliotheekcongres úw congres!'

Het Nationale Bibliotheekcongres vindt op 10 december van 10.30 tot 22.00 plaats in de Beurs van Berlage en heeft als motto meegekregen: 'De Bibliotheek: Altijd. Overal. Voor iedereen. Samen slagvaardig door'.

De voorstellen kunnen tot uiterlijk 26 september ingediend worden via de website die het SIOB voor het congres in het leven heeft geroepen. Binnen de vier thema's: Met alles verbonden, Steeds ondernemend en altijd centraal, Op zoek naar meer en Samen aan zet, kunnen geïnteresseerden op drie verschillende manieren meedenken over de invulling van het programma: in de vorm van een praktijkvoorbeeld, inspiratiesessie ('Deel succesvolle voorbeelden voor een vitale toekomst of doe een wens voor een visionair spreker') of trending topic ('Breng anderen op de hoogte van nieuwe, veelbelovende ontwikkelingen'). (Zie hier voor korte uitleg over de vier genoemde thema's.)

Een programmaraad, bestaande uit Martin Berendse (OBA), Ronald Huizer (Bisc), Pieternel Thijssen (Bibliotheek Midden-Brabant), Jellie Tiemersma (Stichting Aangepast Lezen), Frank Huysmans (UvA) , Stephanie Verhagen (BNL), Hildelies Balk (Koninklijke Bibliotheek) en Adeline van den Berg (SIOB), maakt een selectie uit de ingediende voorstellen. Deze programmaraad beoordeelt de voorstellen aan de hand van de volgende selectiecriteria: Is het voorstel relevant voor een grotere groep? Is het voorstel inspirerend? Is het voorstel innovatief en/of ondernemend? Is het voorstel interessant voor anderen?

Het is ook al mogelijk zich als deelnemer aan te melden voor het congres via de website.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie