HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Roadshows Nationale Bibliotheekpas
01-09-2014
Op drie plekken in het land wordt deze maand voorlichting gegeven over de ins en outs van de nieuwe pas.
‘De invoering van de Nationale Bibliotheekpas is een complex project’, zo schrijft de VOB op haar website. ‘We waken ervoor dat de aandacht niet alleen uitgaat naar de technische en instrumentele kanten, hoe belangrijk die ook zijn. We willen dat de pas meer waarde levert aan onze klanten en de maatschappelijke functie van de bibliotheek versterkt.

Er komen steeds meer vragen op alle betrokkenen af. Om het projectteam op die punten te adviseren, is er contact gelegd met het marketingbureau dat de ontwikkeling van de Museumkaart met veel succes heeft begeleid. Daarom krijgt de communicatie veel aandacht en is de commissie Marketing betrokken.’

Op 16, 17 en 30 september wordt de eerste serie roadshows gehouden, verspreid over het land. ‘Tijdens deze eerste serie roadshows vertellen wij wat u de komende tijd kunt verwachten. Wat is onze planning en hoe wordt u geïnformeerd? Wat gaat er gebeuren op het gebied van landelijk gastlenen, hoe steekt het lidmaatschap met meerdere modules in elkaar voor onze klanten? Deze en nog meer belangrijke zaken rondom de Nationale Bibliotheekpas krijgt u te horen’, aldus de VOB.

De roadshows worden gehouden in de Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch (16 september), Utrechts Centrum voor Kunsten (17 september) en de Bibliotheek Zwolle (30 september).

Zie hier voor het programma en voor meer informatie, inschrijven kan hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Jan David Hanath
5-9-2014 13:03
Ik hoor van kaartleveranciers dat bibliotheken wachten met het bestellen van bibliotheekkaarten 'omdat er een nieuwe Nationale Bibliotheekkaart aankomt'. Als voormalig projectleider van de Nationale Bibliotheekpas wil ik graag benadrukken dat bovenstaande plannen niets wijzigt aan de bibliotheekkaart zelf. De Nationale Bibliotheekpas is namelijk technisch al ingevoerd in de sector: de Mifare RFID-kaart, die door meer dan 90% van de bibliotheken gebruikt wordt.

Waar deze roadshows met name over gaan is gastlenen en tariefafspraken die met gastlenen te maken hebben. 

Jammer dat de VOB voor dit project de naam 'Nationale Bibliotheekkaart' heeft gekozen, want dat geeft veel verwarring.

Jan David Hanrath

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie