HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Midden-Brabant opent proeftuinbibliotheek
03-09-2014
De bibliotheek wil in Tilburg de Bibliotheek van de Toekomst verder vormgeven.
In Hal 79 van de Tilburgse Spoorzone, toegankelijk via Hal 88, begint de Bibliotheek Midden-Brabant deze maand een proeftuinbibliotheek, zo wordt via een persbericht bekendgemaakt.

De bibliotheek krijgt een kleine, steeds wisselende collectie, die is afgestemd op de behoefte van de gebruikers. De proeftuinbibliotheek is een openbare plek. Er zijn ruime mogelijkheden voor werken, overleggen, studeren, lezen, debatteren en presenteren. Ook kan men er kennismaken met nieuwe concepten van de bibliotheek en hierover meedenken.

In deze bibliotheek-nieuwe-stijl zullen met grote regelmaat diverse activiteiten rondom actuele onderwerpen worden georganiseerd. Binnenkort wordt er een programmaraad geïnstalleerd waarin de Bibliotheek, BKKC, Kunstbalie en Erfgoed Brabant zitting hebben. Ook zij gaan samen concrete activiteiten ontwikkelen binnen de proeftuinbibliotheek in de Spoorzone.

Bestuursvoorzitter van de bibliotheek Henriëtte de Kok: ‘Al doende willen we in samenwerking met anderen onderzoeken hoe we de kennis en verhalen van Tilburgers bij elkaar kunnen brengen. Hoe we nieuwe verbindingen kunnen maken. We willen met mensen die in Tilburg wonen of werken de Bibliotheek van de Toekomst verder vormgeven op deze unieke plek.’

Suzy Chong, student aan de Fontys Academie voor Architectuur en Stedenbouw, is verantwoordelijk voor het ontwerp van de proeftuinbibliotheek. Met balen gerecycled papier, beschikbaar gesteld door CVB Ecologistics, is een duurzame en flexibele ruimte ingericht. Dit ontwerp is mede gebaseerd op een gezamenlijk concept van de bibliotheek en C-Roots. Alle gemaakte ontwerpen voor de proeftuinbibliotheek zijn deze maand te zien in de stadswinkel van de gemeente Tilburg.

De officiële opening vindt plaats op dinsdag 16 september. De proeftuinbibliotheek is elke werkdag van 10.00 tot 17.00 uur open. Tijdens de European Social Innovation Week van 15 t/m 19 september wordt er al een scala aan workshops en activiteiten georganiseerd.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie