HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Sluiting dreigt voor Bibliotheek Chaam
03-09-2014
De door de gemeente aangekondigde subsidiestop betekent ook het einde van het schoolbibliotheekwerk in Alphen, Chaam en Galder.
Theek 5 is een actie begonnen om te voorkomen dat de vestiging Chaam ten gevolge van een gemeentelijke subsidiestop per september 2015 moet sluiten, zo berichten BN De Stem en het Brabants Dagblad.

Op haar website schrijft Theek 5: ‘Twee jaar geleden hebben de inwoners van Chaam een succesvolle strijd gevoerd voor het behoud van de bibliotheek in Chaam. Helaas heeft het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Alphen-Chaam ons onlangs gemeld dat de bibliotheek met ingang van 1 september volgend jaar geen subsidie meer zal krijgen. Dit betekent dat de bibliotheek in Chaam per 1 september 2015 alsnog zal moeten sluiten. De sluiting van de bibliotheek zal ook grote gevolgen hebben voor de leesontwikkeling van de kinderen in de gemeente Alphen-Chaam. Niet alleen door de sluiting van de bibliotheek in Chaam, maar ook doordat de bibliotheek geen subsidie meer krijgt voor het bibliotheekwerk op de scholen in Alphen, Chaam en Galder.’

De bibliotheek roept sympathisanten op samen met haar in actie te komen tegen de voorgenomen sluiting, door voor 1 oktober een brief van de website te downloaden, te ondertekenen en naar de gemeente Chaam te sturen of te mailen. Daarnaast wordt gevraagd gemeenteraadsleden te benaderen en met leerlingen, bewoners of leden voor het behoud van de bibliotheek actie te gaan voeren.

‘Wanneer de bibliotheek in Chaam wordt gesloten, zullen de inwoners van Chaam voortaan minimaal 9 km moeten reizen naar de dichtstbijzijnde bibliotheek. Door de plannen van het College zullen vooral kinderen, ouderen en minder mobiele inwoners worden getroffen. Daarnaast ontvangt de bibliotheek in Chaam jaarlijks honderden kinderen van de basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Ook voor het servicepunt in De Leeuwerik in Galder zullen geen financiële middelen meer beschikbaar zijn’ aldus Theek 5.

De besluitvorming in de gemeenteraad zal plaatsvinden op 13 november aanstaande.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie