HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Doorstart Airport Library lijkt waarschijnlijk
11-09-2014
Gisteren heeft de Airport Library in Schiphol haar deuren gesloten. Directe aanleiding is de verbouwing van een deel van de luchthaven. Het is nog onduidelijk of het het definitieve einde van de Airport Library betekent, of dat er een doorstart mogelijk is op een andere plek in Schiphol, maar die laatste mogelijkheid lijkt waarschijnlijk.
In een persbericht stelt ProBiblio dat de Airport Library moet wijken voor verbouwing en vernieuwing van de luchthaven, maar dat Schiphol de intentie heeft om met een aantal partners de bibliotheek in enige vorm voort te zetten.

In mei werd bekend dat de Airport Library in september vanwege een verbouwing dicht zou moeten en dat het voortbestaan van de luchthavenbibliotheek, in weerwil van haar breed onderkende succes, onzeker was geworden omdat geen van de landelijke organisaties een rol voor zichzelf zag weggelegd als opdrachtgever van de Airport Library. Projectleider Dick van Tol van ProBiblio zei toen: 'Helaas moeten we vaststellen dat geen van de landelijke bibliotheekorganisaties hiervoor in deze lastige tijden het opdrachtgeverschap op zich wil nemen. Dat was namelijk een voorwaarde voor een doorstart.' De Airport Library moest dicht in verband met een verbouwing van het deel van de Holland Boulevard waar zij gevestigd was. Schiphol had de bibliotheek graag na de verbouwing zien terugkeren op een andere locatie, maar dan moet er wel een formele, landelijke opdrachtgever zijn.
Ook een bijeenkomst op 7 mei, waar men opriep de toekomst van de Airport Library veilig te stellen, heeft de landelijke organisaties niet overstag doen gaan. 

Dick van Tol toont zich nu echter positief over de toekomst van de Airport Library. Op het blog de reisbibliotheek schrijft hij onder andere: 'Schiphol heeft begin vorig jaar al een ruimte aangeboden, half om het nieuwe Rijksmuseumpje heen. Maar zoals bekend heeft het zoeken naar een nieuwe opdrachtgever onder de landelijke bibliotheekorganisaties niet het gewenste resultaat opgeleverd. Schiphol probeert het nu op een andere manier. Ik hoop dat over een aantal maanden bekend is of er medio 2015 een nieuwe Airport Library opent. Publiek gegarandeerd, de ideeën zijn er. (...) Voor Airport Library is het nog geen gelopen race, maar ik ben positief gestemd.'
ProBiblio in haar persbericht: 'Bij een mogelijke doorstart zal de Airport Library medio 2015 opnieuw haar deuren openen achter de paspoortcontrole op Schiphol.'


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie