HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Programma laaggeletterden Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân
12-09-2014
Onder de noemer ‘(Digi)Taal aan de slag’ helpen de bibliotheken volwassenen hun (online) taalvaardigheden te verbeteren en kinderen een taal- of leesachterstand in te halen.
De Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân (SBMF) is gestart met een hernieuwd programma voor laaggeletterden. Vanaf deze maand wordt een samenhangend pakket korte cursussen aangeboden waarmee cursisten een eigen traject kunnen volgen, zo wordt bericht op de website.

‘In het aanbod word gefocust op taalvaardigheden en digitale vaardigheden en op preventieve programma’s voor kinderen. Concreet biedt de bibliotheek cursussen aan op het gebied van internetgebruik en e-overheid en een meeleesclub. Verder heeft de bibliotheek speciale boeken en software voor mensen die hun Nederlands willen blijven oefenen en kunnen laaggeletterden een gratis proefabonnement krijgen. Ouders worden gestimuleerd om voor te lezen en om vaker de bibliotheek te bezoeken. De bibliotheek geeft leesprogramma’s op school en heeft speciale collecties voor kinderen met een taal- of leesachterstand.

Het programma van de SBMF loopt vooruit op de inrichting van Taalhuizen in haar bibliotheken. Deze Taalhuizen maken deel uit van een samenhangend en dekkend aanbod voor laaggeletterden, dat de Friese bibliotheken op dit moment ontwikkelen met onder meer ROC Friesland College, Welzijn Centraal, de Vrijwilligerscentrale, Stichting Lezen en Schrijven, het Talentencentrum en Leren en werken.’

Een overzicht van alle (Digi)Taalactiviteiten is hier te zien.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie