HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Pilot integratie BoekStart en VoorleesExpress
29-09-2014
In drie bibliotheken werd onderzocht of de leesbevorderende en taalontwikkeling stimulerende programma’s elkaar zouden kunnen versterken.
Bibliotheken in Deventer, Waterland (Purmerend) en Eindhoven hebben de afgelopen maanden BoekStart en de VoorleesExpress geïntegreerd uitgevoerd om te kijken hoe en waar de programma's elkaar versterken, zo wordt in een persbericht gemeld. Voorheen werd in de bibliotheken afzonderlijk met de programma’s gewerkt.

‘De pilot heeft meerdere opbrengsten opgeleverd: de VoorleesExpressgezinnen zijn BoekStartactiviteiten in de Bibliotheek gaan bezoeken, ouders van baby's uit deze gezinnen hebben via de voorlezers informatie over BoekStart gekregen en kinderopvanginstellingen die meedoen met BoekStart in de kinderopvang hebben doelgroepkinderen kunnen doorverwijzen naar de VoorleesExpress. Zo konden de kinderen profiteren van een rijk aanbod op de instelling en begeleiding thuis. Een win-winsituatie dus.’

Op basis van de pilot worden de volgende aanbevelingen gedaan:

- Over en weer de samenwerking uitdragen tussen BoekStart en de VoorleesExpress, bijvoorbeeld in het handboek van de VoorleesExpress, brochures en websites.
- Het contact stimuleren tussen lokale BoekStartcoördinatoren en projectleiders VoorleesExpress om gezamenlijk op te trekken.
- Formulieren en materialen ontwikkelen voor professionals zoals de kinderopvangmedewerkers om gezinnen adequaat toe te leiden naar de VoorleesExpress.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie