HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Servicepunten Bibliotheek Liemers vandaag officieel open
01-10-2014
De bibliotheek moest wegens bezuinigingen haar vestigingen in Lobith en Pannerden sluiten en vervangen door een bibliobus.
De servicepunten van de Bibliotheek Liemers in Lobith en Pannerden worden vandaag na enkele weken proefdraaien officieel in gebruik genomen, zo bericht De Gelderlander. Wethouder Belinda Elfrink zal op beide locaties de openingshandeling verrichten.

De servicepunten hebben een plek gekregen in de oude bibliotheekvestigingen: het dorpshuis in Lobith en een ruimte in het gebouw van De Cirkel in Pannerden. De servicepunten worden gecombineerd met ontmoetingsactiviteiten van de steunpunten van Welzijn Rijnwaarden, aldus de bibliotheek op haar website.

Beide voormalige vestigingen moesten ten gevolge van door de gemeente Rijnwaarden opgelegde bezuinigingen sluiten, waarna de dienstverlening in de vorm van een bibliobus werd voortgezet.

In de sinds 1 september draaiende servicepunten, waar wordt gewerkt met vrijwilligers, zijn de openingstijden vanaf vandaag verruimd. Dat in Lobith is zeven dagdelen geopend, dat in Pannerden vijf dagdelen.

Al in februari nam het gemeentebestuur het besluit de servicepunten te openen. Zie dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie