HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vragen PvdA Zuid-Holland over stationsbibliotheek
03-10-2014
De partij wil van het provinciebestuur weten wanneer de eerste stationsbibliotheek in Zuid-Holland zal worden geopend.
Volgens de PvdA dragen stationsbibliotheken bij aan innovatie van het bibliotheekwezen en tevens aan het vergroten van de leefbaarheid op en bij de stations, aldus een bericht op haar website. De partij heeft hieromtrent vragen gesteld aan de bestuur van de provincie.

‘Eerder had het Provinciebestuur laten weten kansen te zien voor bibliotheken op de stations van Delft, Schiedam en met name Den Haag Holland Spoor. Tot op heden zijn daar echter geen bibliotheken te vinden.

Van augustus 2011 tot en met juli 2013 is op station Haarlem een proef uitgevoerd met een bibliotheek voor treinreizigers. Uit de rapportage die hierover door ProBiblio is opgesteld blijkt dat een bibliotheek op het station door de zeer hoge klantwaardering en hoge bezoekersaantallen een bruikbaar middel is om de bibliotheek positief te profileren. Daarnaast is een bibliotheek op het station een manier om variatie en kwaliteit van voorzieningen op stations op een hoger niveau te brengen’ aldus de partij.

PvdA-woordvoerder Rawa Hassan: ‘Lezen en reizen per trein zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je een goed boek kan lenen op het station, wordt reizen met de trein aantrekkelijker. Ik hoop daarom dan ook echt dat ik binnenkort bij de opening van de eerste stationsbibliotheek in Zuid-Holland aanwezig kan zijn.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie