HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Chocoladefabriek Gouda organiseert seminar over samenwerking
09-10-2014
Op 29 oktober organiseert de in maart 2014 geopende Chocoladefabriek Gouda het seminar Kom kennis maken over de samenwerking tussen de bewoners van het gebouw:  de Stadsbibliotheek, het Streekarchief Midden-Holland, de Drukkerswerkplaats en restaurant Kruim. Keynotespreker is David Gauntlett, onder meer bekend van zijn boek Making is connecting
Chocoladefabriek Gouda organiseert seminar over samenwerking
Sinds maart 2014 wordt er binnen de Chocoladefabriek samengewerkt door de Stadsbibliotheek, het Streekarchief Midden-Holland, de Drukkerswerkplaats en Kruim – eten & drinken.  

De Chocoladefabriek stelt over het seminar in een persbericht: 'Door deze bundeling van krachten en het samenbrengen van collecties ontstaat een inspirerende en dynamische omgeving, waar kennis en ideeën worden gevormd en gedeeld. Waar ontmoeten en verbinden centraal staan. Met dit seminar willen de bewoners van de Chocoladefabriek delen, laten ervaren, zien en horen wat de Chocoladefabriek in Gouda tot zo’n succes maakt.'

Het seminar heeft een interactief karakter en er wordt gesproken door onder anderen David Gauntlett, die onder meer bekend werd met zijn in 2011 gepubliceerde boek Making is connecting. The social meaning of creativity, from DIY and knitting to YouTube and Web 2.0.  Gauntlet zal spreken over'"the social meaning of creativity", de verschuiving van "achterover zitten en aanhoren" naar "maken en doen" onder gebruikers van sociale en digitale media en de rol van deze media in het zelfbeeld en –expressie'.

David Gauntlet zal ook een workshop geven. Verder workshops van het Ministerie van Verbeelding en Riemer Knoop samen met de Drukkerswerkplaats. De dag wordt voorgezeten door Gert Staal en wordt afgesloten met een bijzonder diner dat wordt verzorgd door Kruim – eten & drinken.

Het seminar is bedoeld voor directeuren, beleidsmakers, (senior) ambtenaren van bibliotheken, archieven, gemeentelijke overheid, de culturele sector, aangevuld met het hogere kader uit het onderwijs.

Voor meer informatie, het volledige programma en aanmelden, zie hier.

In nummer 8 (augustus) van Bibliotheekblad verscheen een uitgebreid interview met Nan van Schendel, directeur Bibliotheek Gouda, over de samenwerking binnen de Chocoladefabriek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie