HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jonge Jury van start
10-10-2014
Jongeren hebben tot 1 maart 2015 de tijd om in 2013 en 2014 verschenen boeken te lezen en te stemmen op hun favoriete boek.
Jonge Jury van start
Scholieren tussen de twaalf en vijftien jaar lezen voor de Jonge Jury tussen september en eind februari naar eigen keuze een aantal jeugdboeken uit 2013 en 2014 en brengen een stem uit op hun favoriete titels. De auteur van het boek met de meeste stemmen ontvangt de enige publieksprijs voor jeugdliteratuur van Nederland: de Prijs van de Jonge Jury.

Het lesmateriaal van de Jonge Jury sluit naadloos aan op iedere lesmethode Nederlands. De interactieve website, digitale Jonge Jurymagazines en prijsvragen beogen jongeren te inspireren ook thuis mee te doen en te lezen.

Het Jonge Jurymagazine Lezen is deze week verschenen en staat vol leestips, weetjes over schrijvers, strips en wedstrijden. Hierin vertellen Mel Wallis de Vries, Francine Oomen en Caja Cazemier over hun boeken en hoe het is om de Prijs van de Jonge Jury in ontvangst te nemen.

De Prijs van de Jonge Jury wordt uitgereikt op woensdag 15 april 2015, tijdens de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg. Op het festival staan jeugdboeken en schrijvers centraal. Jongeren volgen workshops of interviewen hun favoriete schrijver, ook zijn er optredens en natuurlijk signeersessies.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie