HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Forse bezuiniging voor Bibliotheek Vlissingen
16-10-2014
De in september door de Vlissingse gemeenteraad aangenomen Zomernota betekent voor de Bibliotheek Vlissingen een bezuiniging van maar liefst 70 procent.
Kees Hamann, directeur van Bibliotheek Vlissingen, schrijft op het BiebBlog: 'De Zomernota kondigt drastische kortingen aan op het onderhoud van de stad en op uitgaven voor sport en cultuur. Op het laatste domein wordt ongeveer driekwart van de financiële middelen geschrapt. Muziekschool en Kunsteducatie krijgen helemaal geen subsidie meer en de bibliotheek moet een bedrijfsvoering bedenken die 70% goedkoper is dan nu het geval is.'

Volgens Hamann gaat de bibliotheek nu onderzoeken wat de consequenties zijn van de korting. 'De raad wil dat één bibliotheek voor volwassenen en alle bibliotheken op de basisscholen openblijven. Maar met een minimaal budget, dat in 2012 al een forse bezuiniging heeft ondergaan, lijkt dat vrijwel onmogelijk,' aldus Hamann, die suggereert dat sluiting van de vestiging Oost-Souburg waarschijnlijk is.

Hamann: 'Taak is nu aan de Bibliotheek om de mogelijke scenario’s in kaart te brengen. Begin volgend jaar, als een scenario gekozen is, wordt duidelijk wat hiervan de gevolgen zijn zodat alle klanten van de bibliotheek én de medewerkers weten wat dit voor hen gaat betekenen. De maatregelen die dan vastgesteld worden, moeten in de periode 2015-2017 uitgevoerd worden.'

Volgens de Provinciale Zeeuwse Courant staat Vlissingen aan de rand van de financiële afgrond en lijkt de artikel-12 status voor de gemeente onvermijdelijk.

Uit protest tegen de bezuinigingen op de Vlissingse cultuurinstellingen, waaronder de bibliotheek, is een petitie opgezet.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie