HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nominaties IVI Award 2014 bekend
21-10-2014
Gisteren zijn de drie genomineerden voor de IVI Award 2014 bekendgemaakt. Het gaat om  Bibliotheekservice Fryslân met Frysklab, Brabants Historisch Informatie Centrum met de website www.bhic.nl, en Bibliotheek Midden-Brabant met de Kennismakerij.
Het publiek kan stemmen op een van de drie genomineerde projecten op de website van de IVI Award. Deze stemming is niet doorslaggevend, maar 'de jury neemt (...) de gemotiveerde stem van het publiek mee in hun eindoordeel.'  Op dezelfde pagina is ook enige informatie te vinden over de drie genomineerden.

Bij het opstellen van de shortlist heeft de jury, onder voorzitterschap van Bas Savenije, directeur van de Koninklijke Bibliotheek, gekozen voor enige spreiding. Bij de voorstellen ziet zij accenten op moderne technologie, op de informatiefunctie en op het concept van een nieuwe bibliotheek, zo meldt InformatieProfessional. Belangrijke criteria bij de selectie waren: de relatie met de kerntaken van de organisatie, de originaliteit, de (potentiële) impact van het initiatief, de mogelijke voorbeeldfunctie die het vervult en de mate waarin het idee reeds wordt gerealiseerd.

De winnaar van de award wordt op 18 november bekendgemaakt op het KNVI-congres.

De IVI Award is een nieuwe prijs om innovatie in de informatiebranche te stimuleren. Aan de prijs is een bedrag van 12.500 euro aan 'innovatiesupport' verbonden. De IVI Award is een initiatief van de stichting Innovatie voor Informatie en zal ieder jaar worden uitgereikt aan de bibliotheek, mediatheek, het archief, museum of soortgelijke organisatie in Nederland die het meest innovatieve product, concept of innovatieve dienst gericht op informatieverschaffing aan het publiek heeft ontwikkeld.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie