HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
BNL staakt project eLibrary wegens gebrek aan belangstelling
21-10-2014
Stichting Bibliotheek.nl (BNL) heeft besloten het project eLibrary stop te zetten wegens gebrek aan belangstelling.
Het project eLibrary werd ongeveer een jaar geleden in het leven geroepen als een manier om bibliotheekbezoekers in de bibliotheek ter plekke kennis te laten maken met verschillende digitale diensten van de bibliotheek, zoals e-books, luisterboeken en eMuziek. eLibrary is een concept waarbij (fysieke) toegang tot de digitale bibliotheek wordt geboden via bepaalde specifieke apparaten en applicaties zoals een multitouchtafel, een Globe4D, een kast met iPads, et cetera.  Het concept kent verschillende modules zoals: eBooks, eMuziek, eLuisteren, MediaLab, Digitale boekenkast, Library Café en de Huiskamerbioscoop.

Het eLibrary-concept zou worden ontwikkeld door Bibliotheek.nl, samen met Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Assen, Bibliotheek Rijn en Venen en Bibliotheek Midden-Brabant.

BNL heeft nu dus besloten het project af te blazen wegens gebrek aan belangstelling. 'BNL wilde dit project graag samen met bibliotheken vormgeven, en heeft daar begin 2014 een seminar over georganiseerd. Helaas is dus gebleken dat er onvoldoende belangstelling voor is,' aldus BNL.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie