HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
FOBID publiceert overzicht 'NL Library Statistics 2012'
21-10-2014
De FOBID Werkgroep NL Library Statistics heeft onlangs de data van de verschillende typen bibliotheken uit 2012 bijeengebracht in een handzaam overzicht, voor internationale contacten. 
Tevens wordt een toelichting op de verzamelde data gegeven, ten behoeve van analyse en beleidsondersteuning.

Het overzicht, getiteld The Netherlands Library Statistics 2012 (pdf), schenkt kort aandacht aan zowel universiteitsbibliotheken als aan openbare bibliotheken. Het biedt daarbij niet zozeer inzicht in een veelheid aan uiteenlopende statistische gegevens, maar is met name bruikbaar om buitenlandse contacten inzicht te bieden in de Nederlandse situatie, gekoppeld aan enkele cijfers.

FOBID wijst er op dat de data die momenteel beschikbaar zijn onvoldoende recht doen aan de transformatie die bibliotheken ondergaan. Zaken als leesbevordering, leven lang leren, programmering, ontmoetingsfunctie zijn moeilijker te kwantificeren in de vorm van uitleen- en ledencijfers, maar dragen toch bij aan het doel van bibliotheken: bijdragen aan de ontwikkeling van individu en samenleving. Reden om ander manieren van datavergaring, -interpretatie en -presentatie te verkennen, aldus FOBID.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie