HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Petitie behoud Bibliotheek Heiloo
24-10-2014
Door bezuinigingsplannen dreigt de bibliotheek meer dan 50% van haar oorspronkelijke budget kwijt te raken en zal uiteindelijk moeten sluiten.
De Bibliotheek Heiloo vraagt sympathisanten op haar website een online petitie te tekenen, om te bereiken dat er een goede bibliotheekvoorziening voor jong en oud kan blijven bestaan.

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heiloo wil de subsidie aan de Bibliotheek Heiloo voor 2015 verlagen met 104.351 euro. Tezamen met de bezuinigingen in 2012-2013-2014 en met de te verwachten bezuinigingen in 2016 is dat meer dan 50% van het oorspronkelijke budget.
Als alle plannen van de gemeente doorgaan, betekent dat naast minder dienstverlening, minder collecties, minder openingsuren en minder activiteiten dat Bibliotheek Heiloo uiteindelijk noodgedwongen haar deuren moet sluiten.

Het voorstel wordt aanstaande maandag 27 oktober behandeld in de commissie Maatschappelijke Zaken. Op maandag 3 november wordt in de raadsvergadering, aanvang 17.00 uur, hierover een besluit genomen. De bibliotheek roept plaatsgenoten op om maandagavond gezamenlijk naar het gemeentehuis te lopen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie