HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Alice van Diepen directeur Bibliotheek Deventer
31-10-2014
De opvolgster van Jos Debeij is momenteel directeur van Archief Eemland.
Alice van Diepen is per 1 februari 2015 aangesteld als directeur/bestuurder van de Bibliotheek Deventer, zo bericht de bibliotheek op haar website.

In haar nieuwe functie volgt Van Diepen Mark Deckers op, die sinds 1 september interim-directeur was na het vertrek van Jos Debeij. Zij werd gekozen uit de circa zestig kandidaten die naar de functie van directeur solliciteerden.

Van Diepen is sinds 2007 directeur van Archief Eemland, dat op 1 mei van dit jaar werd een plek kreeg in het Eemhuis, waar onder meer ook de bibliotheek is ondergebracht. De vier culturele organisaties in het Eemhuis werken intensief samen. In dit proces van samenwerking was het een van Van Diepens speerpunten om te komen tot een gezamenlijk ondernemingsplan.

De bibliotheek: ‘Bij Archief Eemland heeft ze, manoeuvrerend tussen traditie en vernieuwing, zorg gedragen voor verder professionalisering en nieuwe publieksconcepten voor het archief. Een mooi voorbeeld daarvan is één van haar initiatieven Het bewaren waard. Alice van Diepen woont in Amersfoort en omschrijft zichzelf als generalist, bouwer en verbinder, maar ook als iemand die visie en beleidsontwikkeling combineert met aandacht voor uitvoering en de uitvoerenden´.

Zie ook dit eerdere bericht over de tijdelijke aanstelling van Mark Deckers.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie