HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Gemeenteraad stemt in met bezuiniging Bibliotheek Heiloo
05-11-2014
De bibliotheek moet volgend jaar een ton inleveren, ontslagen lijken onvermijdelijk.
Het voorstel van het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heiloo om de subsidie aan de Bibliotheek Heiloo voor 2015 verlagen met 104.351 euro is afgelopen maandag door de gemeenteraad aangenomen.

In het Noordhollands Dagblad zei bibliotheekdirecteur Jeannette Braam onlangs: ‘Tot nu toe hebben we de bezuinigingen kunnen opvangen met natuurlijk verloop van personeel en hebben we de dienstverlening redelijk in stand kunnen houden. Maar nu wordt het penibel.’ De korting van meer dan een ton betekent ontslag voor vier à vijf parttimers. ‘Eerst was ons verteld dat de gemeente de kosten van het ontslag voor zijn rekening zou nemen. Maar in een tweede gesprek is dat herroepen’ aldus Braam. Zij heeft inmiddels namens het bestuur en alle medewerkers op de website en op Facebook bedankt voor alle steun.

‘Afgelopen maandagavond 3 november heeft de gemeenteraad van Heiloo ingestemd met de door het College voorgestelde bezuinigingen op de gemeentelijke bijdrage aan de bibliotheek voor 2015 ad. € 104.000. Dit is voor Bibliotheek Heiloo een zeer teleurstellend resultaat.

De bijna 5000 steunbetuigingen, de 65 fans van de bibliotheek die zaterdag 25 oktober voor dag en dauw langs alle deuren in Heiloo gingen en de 150 mensen die meeliepen met de tocht naar het gemeentehuis op 27 oktober, de ingezonden brieven, ingesproken teksten en de vele contacten met mede Heilooërs hebben helaas geen verschil kunnen maken.

Toch wil ik u heel hartelijk bedanken voor al uw inzet en steun! Deze geeft ons de energie om ook nu weer door te gaan. We blijven ons inspannen voor een zo goed mogelijke bibliotheekvoorziening in Heiloo.  Nogmaals heel hartelijk dank voor uw betrokkenheid, hartverwarmend!’

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie