HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Conferentie debredebieb over openbare bibliotheken in sociaal domein
08-11-2014
Op 28 november organiseert The Aligment House de conferentie 'de bredebieb' over openbare bibliotheken in het sociaal domein.
De conferentie is een vervolg op het in februari dt jaar door The Aligment House georganiseerde seminar OnzeBieb.nu.

The Aligment House schrijft bij wijze van toelichting: 'Wil de openbare bibliotheek in Nederland een solide positie behouden, dan vergt dat een herpositionering in het lokale sociale domein. Wij weten onder welke druk bibliotheken lokaal staan. Wij zien ook de waarde van de openbare bibliotheek. Nu en in de toekomst. Oude structuren en routines zullen volgens ons onvoldoende zijn om de bibliotheek solide en slagvaardig te behouden. Waar het nu om gaat: wat doen we dan wel? Daar zijn wij met vele (branchevreemde) partijen mee bezig geweest. De bibliotheek verbindt mensen en kennis, dat is de visie van de Bredebieb.Wij nemen u met onze sprekers graag mee in de wereld van de Bredebieb.'

Keynote-spreker tijdens de conferentie is Rolf Hapel, directeur van de Bibliotheek Aarhus, waar hij zich inzet voor het aangaan van 'partnerships' en het creëren van een 'community' voor zijn bibliotheek.
Andere sprekers die aan het woord komen tijdens vier break-outsessies zijn onder anderen: Ton van Vlimmeren (Bibliotheek Utrecht), Maarten Crump (the Alignment House), Gemma Wiegant (Bibliotheek De Tweede Verdieping Nieuwegein), Ria Oudenga (Bibliotheek Rozet Arnhem), Hanneke Bruggeman (Bibliotheek De Nieuwe Kolk Assen).

In mei schreven de directeuren van de Bibliotheken Assen, Hoorn, Lek & IJssel (o.a. Houten, IJsselstein en Vianen), Noord Oost Brabantse Bibliotheken (Oss e.o.), Utrecht, Zuid-Kennemerland (Haarlem e.o.) en Zwolle (de zogeheten B7) een ‘Uitnodiging: de “brede bieb”‘.

Voor meer informatie, zie hier


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie