HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Programma Nationale Bibliotheekcongres bekend
13-11-2014
Gisteren is het programma van het Nationale Bibliotheekcongres op 10 december bekendgemaakt. Het thema van de dag luidt: 'De bibliotheek. Altijd. Overal. Voor iedereen. Slagvaardig door.'  Tijdens de bijeenkomst zullen Prinses Laurentien en Ruben Nicolai de Agenda tot 2025 van de Leescoalitie presenteren. Ook zal onder anderen Brian Gambles, directeur Bibliotheek Birmingham, spreken over de laatste ontwikkelingen in de bibliotheekbranche
Verder komen tijdens het plenaire programma Arjan van den Born, hoogleraar creatief ondernemerschap aan de Universiteit van Tilburg en Marleen Stikker, directeur en mede-oprichtster van Waag Society, aan het woord.

In de middag vinden zo'n 45 deelsessie plaats - talks, workshops, debatten en studiogesprekken -, die zijn verbonden door vier thema's, zo meldt het SIOB: 'Met alles verbonden' , 'Steeds ondernemend, altijd centraal', 'Op zoek naar meer' en 'Samen aan zet'. In Studiogesprekken gaat Petra Possel op zoek naar de persoonlijke drijfveren van onder anderen Nico Dijkshoorn, Agnes Jongerius, Gerlien van Dalen en Jos Debeij.

Het door SIOB, VOB en BNL georganiseerde congres vindt plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Voor het volledige programma, zie de website van het congres. Aanmelden kan hier.
Nieuws over het congres is te volgen via Twitter met #biebcongres .


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie