HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Lezen is leuk! in Zeeuws-Vlaanderen van start
17-11-2014
Met een speciale boekenkast op school wordt de leesomgeving verbeterd en met een boek naar keuzen ervaren kinderen hoe leuk (voor)lezen kan zijn.
Vandaag om 9.30 uur geeft commissaris van de Koning Han Polman op basisschool Het Mozaïek in Sluiskil het officiële startschot voor het project Lezen is leuk! in Zeeuws-Vlaanderen, zo laat Stichting Lezen in een persbericht weten.

Aanleiding voor Lezen is leuk! is de wetenschap dat (voor)lezen de taalontwikkeling van kinderen bevordert en meer algemeen leidt tot betere schoolprestaties. Veel lezen, zo is meermaals in wetenschappelijk onderzoek aangetoond, heeft een positief effect op alle onderdelen van de Cito. De speciale boekenkast op school is bedoeld om de leesomgeving te verbeteren en met een boek naar keuze kunnen kinderen zelf ervaren hoe leuk (voor)lezen kan zijn.

Lezen is leuk! richt zich op de ondersteuning van de basisscholen in de krimpgebieden Zeeuws-Vlaanderen, Zuid-Limburg en Noordoost-Groningen. In mei dit jaar ging de eerste Lezen is leuk!-bibliotheek open in Veendam. Het is een initiatief van Stichting Lezen en Stichting Kinderpostzegels Nederland. Kinderpostzegels steunt deze basisscholen in gebieden waar het lezen wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Hierdoor kan Kinderpostzegels ook iets terug doen voor al die kinderen die zich inzetten voor de Kinderpostzegelactie.

Het programma is een initiatief van Stichting Kinderpostzegels Nederland en Stichting Lezen. Honderd scholen in regio’s waar het aantal leerlingen eerder daalt dan toeneemt krijgen een speciale boekenkast gevuld met actuele boeken voor kinderen uit alle groepen in het basisonderwijs. Bovendien krijgen alle kinderen een boekenbon ter waarde van tien euro, waarmee zij direct al op school een boek naar keuze kunnen kopen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie