HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
BibliotheekInitiatiefPrijs naar FryskLab
18-11-2014
Vandaag is tijdens het KNVI-congres de BibliotheekInitiatiefPrijs uitgereikt aan Jeroen de Boer (projectleider), Bertus Douwes en Aan Kootstra, initiatiefnemers van het project FryskLab van Bibliotheekservice Fryslân. De Victorine van Schaickprijs 2014 ging naar dr. Hanna Jochmann-Mannak, kind-computer interactie expert bij WizeNoz, voor haar proefschrift over informatieve online omgevingen voor kinderen.
Het Victorine van Schaickfonds meldt in een persbericht: 'FryskLab is een mobiel FabLab (fabrication laboratory), ondergebracht in een voormalige bibliobus. FryskLab haakt aan bij het vooral in de VS groeiende samengaan van bibliotheken en FabLabs/makerspaces, een initiatief waarbij bibliotheken hun klanten van alle leeftijden aanmoedigen ook zelf informatieproducent te zijn. Het project startte in november 2012 en is een groot succes. In Europa is BSF de eerste bibliotheekorganisatie die zelf een FabLab heeft opgericht.'

Hanna Jochmann-Mannak krijgt de Victorine van Schaickprijs 2014 voor haar proefschrift Websites for children: Search strategies and interface design - Three studies on children’s search performance and evaluation, die volgens de jury interessante inzichten biedt over de wijze waarop informatieve online omgevingen het beste ontworpen en ingericht kunnen worden om het digitale zoekgedrag van kinderen te ondersteunen. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van het project 'De digitale jeugdbibliotheek' in opdracht van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) en het Sector Instituut Openbare Bibliotheken (SIOB).

De Scriptieprijs gaat dit jaar naar Eline Corée voor haar hbo-bachelorscriptie over de ontsluiting van erfgoedinformatie via een digitale geo-applicatie. Zij rondde dit voorjaar haar opleiding InformatieDienstverlening & -Management aan De Haagse Hogeschool af en voerde haar afstudeeropdracht uit bij Erfgoed Leiden en Omstreken. Momenteel is zij werkzaam als projectmedewerker Communicatie bij Stichting Digitaal Erfgoed Nederland (DEN).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie