HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Gouda opent tweede Uitleenpunt
24-11-2014
Met de uitbreiding in de wijk Bloemendaal-Plaswijck heeft het bibliotheek naast de hoofdvestiging vier kinderbibliotheken en twee Uitleenpunten.
Op 15 december aanstaande wordt het netwerk van de Bibliotheek Gouda uitgebreid met een Uitleenpunt in de wijk Bloemendaal-Plaswijk, dat om 11.30 uur zal worden geopend door Wethouder Daphne Bergman.

Het Uitleenpunt zal vijf dagen per week geopend zijn, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur. Er is een actuele en gevarieerde collectie beschikbaar van omstreeks 2000 romans. Alle andere materialen uit de collectie van de Bibliotheek Gouda, zoals jeugdboeken, non-fictie en films, kunnen na reservering in principe binnen 48 uur in het uitleenpunt worden opgehaald. Geleende materialen kunnen ook de Stadsbibliotheek, bij het andere Uitleenpunt of bij een van de Kinderbibliotheken worden geretourneerd, en vice versa.

Het Uitleenpunt draait onbemand, maar er zijn in de beginperiode medewerkers van de bibliotheek aanwezig om leden welkom te heten en indien nodig te assisteren. Daarnaast is het Uitleenpunt uitgerust met een telefoonverbinding waarmee direct contact met de Stadsbibliotheek kan worden gezocht.

Het Uitleenpunt is een nieuwe naam voor een voorziening die sinds 2011 bestaat in de wijk Goverwelle en tot dusver aangeduid werd als de ‘Plug-In Bibliotheek’. Deze term bleek echter niet altijd even duidelijk te zijn, bibliotheek zag de opening van het Uitleenpunt Bloemendaal-Plaswijck als een goede gelegenheid om deze naamsverandering door te voeren.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie