HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Dokkum weer open
01-12-2014
De opnieuw ingerichte bibliotheek verwacht flink meer publiek vanwege de aanstaande sluiting van de vestiging Damwâld.
Vanmiddag om 13.00 uur wordt de Bibliotheek Dokkum,  vestiging van Bibliotheek Noord Fryslân, feestelijk heropend door wethouders Emke Peterson (Dantumadiel) en Pytsje de Graaf (Dongeradeel). Vanaf halftien kunnen leden terecht voor een preview. De bibliotheek was enkele weken gesloten om ruimte te kunnen maken voor meer uitleningen en meer bezoekers die verwacht worden vanwege de sluiting van de Bibliotheek Damwâld op 12 december. Gebruikers van die bibliotheek kunnen voortaan terecht in de vestiging in Dokkum of De Westereen.

Behalve schilderwerk en het verplaatsen van kasten is er in de Bibliotheek Dokkum een nieuwe indeling gerealiseerd. De collectie is onderverdeeld in zes werelden met elk een eigen kleur: drie werelden voor volwassenen en drie voor kinderen en jongeren. Die nieuwe indeling gaat gepaard met een nieuwe manier van zoeken. Om de bezoekers wegwijs te maken in de vernieuwde bibliotheek start er de komende twee weken tijdens openingstijden elk uur een rondleiding, zo meldt de bibliotheek.

Voor elke bezoeker is er de eerste twee weken bovendien koffie en thee en iedereen ontvangt tot 13 december een lot met een code. Daarmee maken bezoekers kans op onder meer een e-reader, een luxe abonnement en theaterkaartjes. Wie nog niet lid is, kan in december gratis kennismaken met de vernieuwde bibliotheek. Huis-aan-huis zijn bonnen bezorgd. De eerste honderd bezoekers die de bon inleveren, krijgen een gratis proefabonnement.

De vernieuwing van Bibliotheek Dokkum en de sluiting van Bibliotheek Damwâld zijn onderdeel van de regiovisie voor het bibliotheekwerk. In 2012 tekenden de wethouders van Dantumadiel, Dongeradeel, Achtkarspelen, Ferwerderadiel en Kollumerland voor minder vestigingen, maar meer dienstverlening en kwaliteit.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie