HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
SIOB start onderzoek naar kennisdeling in de branche
04-12-2014
SIOB kondigt een 'branchebreed onderzoek' naar kennisdeling in de branche aan dat in de maanden december 2014 en januari 2015 zal worden uitgevoerd. In het onderzoek wordt geïnventariseerd in hoeverre kennisdeling momenteel onderdeel is van de werkpraktijk van bibliotheekprofessionals.
Doel van de inventarisatie is volgens het SIOB 'om op basis van de resultaten beleid te kunnen ontwikkelen en gerichte kennisdelingsactiviteiten te ontplooien ten behoeve van een sterk, samenwerkend bibliotheekstelsel.'

Vragen die in het onderzoek aan de orde zullen komen zijn onder meer: Waarover wordt er kennis gedeeld? En met wie? Wat voor drempels ervaart men op dit vlak? En wat is de meerwaarde van delen?

Het onderzoek is bedoeld voor alle medewerkers die werkzaam zijn in de bibliotheekbranche. Dit kan voor een openbare bibliotheek zijn, maar ook voor een PSO, of een landelijke bibliotheekorganisatie (zoals BNL of VOB). Er wordt gehoopt op een zo breed mogelijke deelname aan de vragenlijst, zodat er rekening kan worden gehouden met zo veel mogelijk ervaringen, behoeften en meningen.

Op basis van de resultaten uit het onderzoek zal het SIOB 'beleid (door)ontwikkelen en activiteiten ontplooien die gericht zijn op het creëren van een stevige kennisbasis voor een sterk en samenhangend bibliotheekstelsel.'

Invullen van de vragenlijst kan hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie