HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Kritiek Tilburgse oppositiepartijen op verhuizing bibliotheek naar LocHal
05-12-2014
Volgens de fracties van PvdA, VVD en LST wordt de 28,3 miljoen kostende renovatie van de LocHal voor slechts 20,5 miljoen euro gedekt.
Het voornemen van het College van B en W van Tilburg de Bibliotheek Tilburg Centrum onder te brengen in de LocHal, de voormalige hoofdwerkplaats van de NS in de Spoorzone, stuit op kritiek van oppositiepartijen PvdA, VVD en LST, zo berichten het Brabants Dagblad, Omroep Brabant en Dichtbij.nl. De partijen vrezen een miljoenentekort door het verschil van 7,8 miljoen euro tussen de kosten van de renovatie van de LocHal en de dekking daarvan.

De verhuizing wordt volgens de oppositie opgehangen aan de eventuele verhuizing naar de LocHal van Seats2meet die door de gemeente als trekpleister wordt gezien. De onderliggende intentieovereenkomst is volgens de drie fracties 'boterzacht'. Ingevolge de intentieovereenkomst kan zowel Seats2Meet als de gemeente de overeenkomst beëindigen indien een van hen onvoldoende vertrouwen heeft in de uiteindelijke totstandkoming van de huurovereenkomst. VVD-Fractievoorzitter Roel Lauwerier: ‘Seats2meet kan zonder consequenties afhaken als die partij er geen vertrouwen meer in heeft. Geld dat nog niet binnen is (huur, subsidies) wordt al uitgegeven.’

De oppositie vraagt zich af waar de bedrijven blijven die zich in de LocHal willen vestigen, met name bedrijven die eerder zouden hebben aangegeven zich alleen in de hal te vestigen als de bibliotheek er komt. Ook wil de oppositie van het college weten wat de exploitatie van de bibliotheek in de Spoorzone precies gaat kosten.

Aanstaande maandag 8 december wordt de verhuizing van de bibliotheek besproken door de Themacommissie Vestigingsklimaat. De Bibliotheek Midden-Brabant heeft in de Spoorzone al een proeftuinbibliotheek geopend, De Kennismakerij. Zie daarvoor dit eerdere bericht en de reportage erover die zal verschijnen in Bibliotheekblad 1/2015.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie