HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Fusie Bibliotheken VANnU en Zundert-Rucphen
06-12-2014
Per 1 januari 2015 gaan Bibliotheek VANnU en Bibliotheek Zundert-Rucphen samen verder onder de naam Bibliotheek VANnU. Directeur van de nieuwe bibliotheekorganisatie wordt Frédérique Assink, op dit moment directeur van Bibliotheek VANnU.
'Komend jaar blijft alles bij het oude. Ook de zeventien medewerkers in Zundert en Rucphen gaan mee over,' aldus Frédérique Assink tegenover de Internetbode. Suus de Jong, huidig directeur van Bibliotheek Zundert-Rucphen treedt af en gaat per 1 april 2015 met pensioen. Bibliotheek Zundert-Rucphen was één van de laatst overgebleven kleine bibliotheekorganisaties in Noord-Brabant.

Het werkgebied van de nieuwe bibliotheekorganisatie strekt zich uit over de gemeenten Roosendaal, Halderberge, Moerdijk, Rucphen en Zundert, met vestigingen in Roosendaal, Zevenbergen, Oudenbosch, Rijsbergen en Rucphen. Daarnaast zal de nieuw gevormde bibliotheek nog zo'n 25 service- en uitleenpunten tellen. De bibliotheek zal daarmee een werkgebied van ruim 185.000 inwoners bedienen.

Frédérique Assink over de voordelen van de fusie: 'De bibliotheken kunnen zich in deze grotere organisatie nog beter voorbereiden op de uitdagingen van de toekomst. We kunnen processen beter harmoniëren. Vanaf 1 januari is er bijvoorbeeld één nationale bibliotheekpas, waarmee je in alle bibliotheken materialen kunt lenen. Een kleinere stichting als Zundert-Rucphen moet daarvoor dezelfde werkzaamheden uitvoeren als VANnU. Dat is een complexe taak. Dat kunnen we nu in één keer doen.'

Bibliotheek VANnU en Bibliotheek Zundert-Rucphen maakten sinds 2012 deel uit van een samenwerkingsverband waartoe aanvankelijk ook Bibliotheek Breda en Bibliotheek Het Markiezaat behoorden. Deze vier West-Brabantse bibliotheken sloten in september 2012 een intentieovereenkomst die zou moeten resulteren in één sterke regionale organisatie op het gebied van informatie, kennis, cultuur en educatie. In april 2013 trok Bibliotheek Het Markiezaat zich echter weer terug uit dit samenwerkingsverband. Daarna hield het West-Brabantse samenwerkingsverband op te bestaan.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

Nanno Nanninga
8-12-2014 13:50
 Artikel is niet af. Het West-Brabantse samenwerkingsverband bestaat niet meer.
Bart Janssen
8-12-2014 14:00
Bedankt voor de aanvulling. De informatie is toegevoegd aan het bericht.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie